Raatihuone tarjosi puitteet – Kokoomustoiminnalla upea 90-vuotisjuhla Hämeenlinnassa

Uutiset, sunnuntaina 24.05.2009

Hämeenlinnan kaupungissa tuli 90 vuotta kuluneeksi siitä, kun ensimmäinen kokoomusyhdistys näki kaupungissa päivänvalon. Hämeenlinnalaiset päättivätkin yhteistyöllä juhlistaa toiminnan alkamista ja näin syntyi upea koko kaupungin kokoomusjuhla Raatihuoneelle. Juhlan helmenä kuultiin mielenkiintoinen paneeli, jossa ministeri Iiro Viinane, euroedustaja Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Jari Koskinen pohtivat eilistä, tätä päivää ja huomista.

– Hienot puitteet hienolle tapahtumalle. Oli kunnia-asia saada olla mukana tällaisessa juhlassa ja vuosikymmenten aikana kokoomus onkin noussut kaupungin johtavaksi puolueeksi ja suunnannäyttäjäksi, kommentoi Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen juhlan jälkeen.

Juhlan avasi Hämeenlinnan kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Reijo Saksa ja illan emäntinä toimivat kokoomusvaikuttajat Lulu Riikonen ja Helena Lehkonen. Juhlan juhlapuheen piti pitkäaikainen kokoomustekijä Veikko Mäkelä ja iltaa kuului myös kokoomuksen kunniamerkkien jako ja tanssiaiset.

– Kokoomus yhdistyksistä moni sai alkunsa heti puolueen perustamisen 1918 jälkeen. Ensimmäiset jo Hämeeseenkin samana vuonna, mutta sitten 1919 oli aktiivista kokoomuksen kasvun aikaa ja nyt olemmekin saaneet juhlia omaa puoluettamana monessa eri kunnassa ja juhlat jatkuvat, iloitsi Timo Heinonen ja kertoi tyytyväisenä, että mm. EU-ehdokas Nina Suomalainenkin ehti eilen kiertueellaan Hämeenlinnaan juhliin ja nähtiin juhlassa myös Vuoden 2005 Pakolaisnaiseksi valittu Zarmina Razaikin.

Kommentit