Maanantai, 22.05.2006

Blogi, maanantaina 22.05.2006

Tänään maanantaina ylös kello kuusi ja sitten aikaisin aamulla leirikouluun Kuortaneelle. Päivitellään tätä sitten vasta iltamyöhällä.

Näin siis leirikoulu käynnistynyt. Upea luokka edelleen ja kivaa ollut. Aamulla siis seitsemän aikaan lähdimme liikkeelle. Aamukahvit Orivedellä ja sitten Ähtärin eläinpuistoon. Mielenkiintoinen kierros oli, kun eläimiä oli hyvin liikkeelläkin. Reilu parituntia siellä aikaa kuluikin katsellen ja kierrellen.

Sitten suuntasimme kohti päämääräämme. Tavarat huoneisiin. Kiva oma talo meillä aivan järven rannassa. Majoittumisen jälkeen sulkapalloa pelaamaan ja sitten päivälliselle. Hyvää kanaa ja kalaa oli tarjolla. Niin kuin muistinkin ruoka erittäin maukasta.

Nyt pieni tauko ja puoli kahdeksalta uimaan ja vielä illalla nuotiolle.

….

Täällä on myös Lahtion Mikko leirityksessä. Mikko on siis loppilainen 800 metrin juoksija ja aivan Suomen kärkeä. Viime vuonna mukana jo Suomi-Ruotsi maaottelussa ja tänä vuonna toivottavasti jo voittokannassakin kiinni. Keskiviikkoon asti Mikko täällä leirillä siis samana päivänä lähdemme sitten kohti kotia.

Kello 20.45 ja juuri saunasta ja uimasta. Olipa hauskaa vanhojen oppilaitteni kanssa saunoa ja uida. Otettiin poikien kanssa hieman löylykisaa vanhan perinteen mukaan. Opettaja voitti jälleen, kuten kolme vuotta sittenkin. Aika kovan vastuksen pari poikaa antoivat. Sitten seuraava laji oli vesijuoksu ja päätöksenä kylmäallas. Kylläpä porukka nautti yhdessä olosta.

Nyt hetki huoneissa vapaa-aikaa ja sitten iltanuotiolle.

Ensimmäinen leirikoulupäivä onnellisesti takana. Laavulla paistoimme makkaraa ja nautimme aika lämpimästä kevätillasta. Nyt jo raukea olo vauhdikkaan päivän jälkeen. Huomenna aamulla aikainen herätys ja sitten liikuntaa mm. Chijoogaa. Mielenkiintoista. En ole koskaan joogannut 🙂

Illalla sitten rantasauna ja luokan oma disco. Menoa siis riittää huomennakin.

Nyt päivän uutiset läpi ja sitten nukkumaan.

Tänään keskustan ja kokoomuksen yhteistyö otti jälleen yhden askeleen eteenpäin, kun joukko keskustan kolmekymppisiä vaikuttajia ryhtyi liputtamaan vahvasti keskustan ja kokoomuksen yhteistyön puolesta. Tärkeä avaus varsinkin kun asian takana myös ministeri Paula Lehtomäki. Asiaa käsitellään nyt julkaistussa kirjassa Vahvan keskustan tie. Kirjassa arvioidaan, että ”vihersinisen hallitusvaihtoehdon” työntövoimana ovat SDP:n muuttuneet toimintatavat. Kirjan kirjoittajakuntaan kuuluu mm. keskustan ministereistä Paula Lehtomäki, kansanedustajat Antti Kaikkonen, Tatja Karvonen ja Pertti Salovaara, puoluesihteerin paikalle pyrkivä Mikko Alkio sekä suuri joukko ministereiden erityisavustajia. Tärkeä joukko jo nyt ja tärkeämpi tulevaisuudessa.

Vihersinisen vaihtoehdon suurin yhdistävä tekijä on nuorten keskustavaikuttajien mielestä suhtautuminen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuteen sekä yksilön, lähiyhteisöjen ja yhteiskunnan vastuuseen. Kirjoittajat kehottavat tunnustamaan sen tosiasian, että Suomea voidaan johtaa ilman SDP:tä.

Hieno päänavaus keskustan nuorilta ykkösnimiltä. Olen varma, että tahtoa löytyy myös meidän joukoista.

Nyt siis nukkumaan!

Kommentit