Lauantai, 22.08.2009

Blogi, lauantaina 22.08.2009

Olo alkaa pikkuhiljaa jo helpottaa, mutta otetaan vielä viikonloppu rauhallisemmin. Kuumetta ei enää ja muutenkin kivut kaikonneet ja vain nuha enää kiusana. Eli kyllä tästä vielä toivutaan. Eilen siis rauhallinen kotipäivä vielä ja se tarjosikin lehtien ja lukemisen lisäksi myös hyvin aikaa nauttia Berliinin MM-kilpailuista. Mitään aivan jackpotia ei kisat ole ainakaan vielä meille suomalaisille tarjonneet, mutta tottakai Usain Boltin hurjastelua on ollut upea katsella ja myös monen muun huippu-urheilijan huippusuorituksia. Eilen illalla luonnollisesti keihäänkarsinta varmasti vei suurimman huomion ja hienosti nelikkomme heittikin. Myös sairastellut Tero Pitmäki heitti 81,65 ja hyvin finaaliin ja myös Teemu Wirkkala, Tero Järvenpää ja Antti Ruuskanen selvittivät tiensä loppukilpailuun vaikkeivat 80-metrin rajaa karsinnassa vielä onnistuneetkaan rikkomaan. Tässä voisi olla hiuksenhieno mahdollisuus kovaankin tulokseen.

Oma suosikkini oli eilen illalla myös hurjat 800 metrin karsintaerät. Oma kiinnostukseni kasisataselle on kasvanut loppilaisen Mikko Lahtion menestyksen myötä ja täytyy kyllä todeta, että hieman olin pettynyt, että kisarajanrikkoneelle Lahtiolle ei kisalippua annettu. On kiistatta totta, että MM-tasolla vielä Euroopan ulkopuoliset menevät liian kovaa, mutta olisin itse tarjonnut paikkaa tulevia EM-kisoja silmälläpitäen Mikollekin. Jos tuota joukkuettamme ja sen menestysmahdollisuuksia lajilajilta läpi käy niin ehdottomasti lippuun olisi ollut varaa. Hieman ihmettelen.

Meidän eduskuntaryhmästä esille nostettu carry back -järjestelmä on saamassa nyt myös kannatusta keskustankin taholta. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että nyt meidän on tehtävä kaikki mahdollinen yritystemme ja sitä kautta työpaikkojen turvaamiseksi ja tässä kannattaisi nyt miettiä tämäkin mahdollisuus. Eli nykyisen tappiontasausjärjestelmän eli carry overin täydentämiseksi voisimme ottaa käyttöön väliaikaisesti sen vastamallin eli ns. carry back -järjestelmän. Kyse on siis järjestelmässä missä yrityksen tappio vähennetään edellisten verovuosien tuloista eikä vasta tulevien 10 vuoden vuosien mahdollisista voitoista niin kuin nykyisin on tapana. Eli yksinkertaisesti nyt vaikean ajan ja vaikean vuoden tappiot voisi vähentää kolmen edellisen vuoden voitoista. Näin yritykset saisivat noilta vuosilta veronpalautusta. Malli on käytössä varsin monessa EU-maassa jo nyt mm. Ranskassa ja Englannissa ja hyvin meidän tapaisessa Irlannissakin. Aiheesta olemme puhuneet jo menneenä talvena lukuisia kertoja ja olen vakuuttunut, että tällainen malli aikaistaisi tappioiden tasausta, mutta lisäisi myös luottamusta tulevaan yrityksissämme ja antaisi tilaa hengittää.

Meillä on nimittäin edessämme erittäin kovat ajat erityisesti kilpailukykymme suhteen ja siksi on nyt erinomaisen tärkeää huolehtia siitä, että emme vaan missään tapauksessa enää kilpailukykyä ainakaan heikentäisi. Jos tutkii ja tarkastelee esimerkiksi Ruotsin asemia meitä vastaan niin tilanne on enemmän kuin huolestuttava. Se tuli mm. esille tämän viikon yritysvierailuillanikin.

Tänään ajattelin ottaa siis vielä rauhallisesti ja huominenkin hengähtäen. Tavoitteena toipua täyteen kuntoon ensiviikoksi puolueemme kesäkokoukseen Turkuun. Nyt näyttää hyvältä.

Kommentit