Lauantai, 20.05.2006

Blogi, lauantaina 20.05.2006

Lauantai valkeni hieman sateisena. Eilen illalla siis työpäivän jälkeen olimme viettämässä Lempisen Jussin läksiäisiä koulustamme. Menetämme yhden parhaimmista ja Hämeenlinna saa. Elämä on sellaista. Jussia jään kollegana kaipaamaan, mutta ystävyys varmasti jatkuu.

Illalla siis ensin menimme Riihimäen Teatteriin katsomaan Mustan komedian. Näytös oli katsottava ja valovoimaisimpana siinä loisti kaupungin omapoika Katajan Janne. Aivan loistava roolisuoritus. Näinkin Jannen sitten illalla ja jonkin aikaa ehdimme teatterimaailman asioista puhuakin.

Teatterin jälkeen söimme ja annoimme Jussille muistoksi yhteisistä vuosista kuksan.

Nyt siis lauantai aamu ja hieman kosteaa. Lähden töihin Riihimäelle Kotamestarit Rallisprintsarjan avaukseen. Muuten tänään aivan kotinurkkien päivä. Kiva niin, sillä viikon aikana tulikin tehtyä kaksi 40 minuutin ohjelmaa ja yksi 24 minuutin ohjelma. Siinä työtä kerrakseen.

Aamulla TV:n lauantaiseurassa vieraillut vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Martti Korhonen nosti puolueen vaaliteemaksi ensi vuoden vaaleihin köyhyyden vähentämisen. Vasemmistoliitto hakee selvästi voimakasta köyhyyspakettia, jossa on sisältöä. Korhonen arvosteli Matti Vanhasen hallituksen köyhyydentorjuntatoimia nippelipeliksi.

Samassa ohjelmassa Korhonen torjui puheet siitä, että puoluetta johtavat nyt tiukasti entiset kommunistit. Uusi puheenjohtaja kuitenkin myönsi, että puolueen tila on kaksijakoinen. Järjestökenttä on tiivistynyt puolueen entisen puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen eron jälkeen, mutta äänestäjät ovat hämmentyneitä tilanteesta.

Mielenkiintoinen tilanne vasemmistoliitolle. Vahvistuuko puolue nyt? Vai kuihtuuko ja hukkuu demareihin?

….

Kuudentuhannen kävijän raja on rikkoutunut myös näillä sivuilla. Tänään lauantaina aamulla sivuilla oli vieraillut 25.22006 jälkeen yhteensä 6005 kävijää. Kiitos kaikille!

Kävin siis ensin aamusta Riihimäellä varuskunnassa katsomassa työkavereita rallisprintissä. Sitten tapasin pari ystävääni kahvin merkeissä ja tämän jälkeen suuntasin mökille hieman pihahommiin.

Nyt siis jääkiekkoa ja sitten euroviisuja. Jännä ilta.

Tänään siis kokoontui myös puolueemme puoluevaltuusto. Puoluevaltuustomme puheenjohtaja, kansanedustaja, Sari Sarkomaa ehdotti aiheellisesti, että SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma hieman laittaisi jäitä hattuun kokoomuksen arvostelussa. Sarkomaa totesi, että Heinäluoman pelottelulta menee kohta uskottavuus, kun jo se, että Kokoomus on nähty keskustapuolueen kanssa eduskunnan kuppilassa riittää SDP:ssä kritiikin arvoiseksi. Taitaa Eerolla olla hieman paniikkinappula pohjassa.

Meidän ”veikkaus” SDP:n ja SAK:n pelottelukampanja alkamisajasta ja aiheesta käy myös kuumana. On vain ajankysymys koska se alkaa ja veikataan nyt päivää ja aihetta. 🙂 No vitsi vitsi, mutta hieman tottakin.

Puoluevaltuustossa Katainen ennusti SDP:n suunnasta perinteistä NATO-uhkausta, jonka hän arvioi tulevan joskus alkusyksystä. Katsotaan miten puheenjohtajamme supertuplaveikkaus pitää.

Kunta- ja palvelurakenneuudistukseen Katainen otti myös kantaa ja toisti kokoomuksen kannan. Pakkoliitoksia Kokoomus ei siis kannata. Pakkoliitokset veisivät nimittäin vastuun paikallisilta päättäjiltä pois. Jos uusi kuntakenttä tehdään pakolla, motivaatio kehittää kuntia putoaa pois, Katainen totesi puoluevaltuustossa.

Katainen piti käsittämättömänä myös Kepun eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin puheita siitä, että kuntauudistuksesta tulee eduskuntavaalien teema. Katainen tulkitsi tätä sanomaa, niin että se ei voi oikein tarkoittaa muuta kuin että puitelaista on tulossa niin väljä, että keskusta ja SDP voivat tulkita sitä vaaleissa miten tahtovat. Näin ehkä siinä käykin. Odotetaan siis kesäkuuta mielenkiinnolla.

….

Nyt siis jääkiekkopeli päättyi ja trilleri päättyi Suomen tappioon. Tsekki loppuotteluun ja Suomi nyt pronssipeliin. No nyt voitonhaku jää siis Lordin harteille.

Kommentit