Lahden Salpausselän kisat – Timo Heinonen panostaisi lisää parhaisiin paikkoihin

Uutiset, lauantaina 03.03.2012

Kansanedustaja Timo Heinonen seurasi lauantaina 3. maaliskuuta Lahden Salpausselän kisoja. Jokavuotiseen tapaansa Valtion Liikuntaneuvostossakin vaikuttava Heinonen oli tyytyväinen tunnelmaan ja kilpailutapahtumiin, mutta sen sijaan puitteilta hän odottaisi enemmän. Heinonen panostaisikin selkeästi enemmän maamme parhaisiin huippu-urheilun ”pyhättöihin”.

– Kyllä minä olen aina edustanut sitä ajattelumallia, että on tärkeää panostaa pienet urheilun rahat tehokkaasti ja oikein. Se tarkoittaa sitä, että rakennamme maahamme vain yhdet ns. huippu-urheilun suorituspaikat lajiakohden. Itse keskittäisin esimerkiksi vahvasti kaikki talviurheilun panostukset juuri Lahteen ja Salpausselän kisamonttuun, totesi Timo Heinonen Salpausselän kisoissa.

Heinonen pitää Salpausselän mäkien ja mäkimontun peruskorjausta ja laajentamista aivan yhtä tärkeänä valtakunnallisena hankkeena kuin esimerkiksi Olympiastadionin suurremonttia. Tällaisissa hankkeissa valtion tulee olla alueellisten toimijoiden kanssa normaalia vahvemmin mukana.

– Tarvitsemme maahamme jäähalleja ja urheilukenttiä ympäri maan, mutta aivan ne korkeimmat kv-tason kilpailupaikat kannattaa miettiä huolella. Ei ole mitään järkeä esimerkiksi hajauttaa talviurheilun parhaita kisapaikkoja ympäri maan vaan luoda vahva ykköspaikka.

Valtion Liikuntaneuvostossa Heinonen kertoo pitäneensä samaa ajattelumallia esillä jo viime kaudella ja lupaa jatkaa samalla linjalla nytkin. Heinonen toivoo, että tämä vahva tahtotila saataisiin kirjattua nyt huippu-urheilun muutostyön yhteyteen.

– On tärkeää, että saamme kunnolliset kisapaikat kaikkiin kansainvälisiin lajeihin. Mutta yhtä tärkeää, että huolehtia siitä, että valmennus on maassamme ajantasalla ja mielellään maailman parastakin. Itse myös ohjaisin sportin rahaa tehokkaammin suoraan seuroihin ja urheilijoille. Nyt näyttää siltä, että meillä rahat hukkuvat järjestöihin, rakenteisiin ja seiniin, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kiitteli Lahdessa kisamontun huikeaa tunnelmaa ja toivoi samalla, että ensimmäiset kehitystyöt voitaisiin tehdä jo 2017 mennessä.

– Itse uskon vahvasti, että silloin meillä taas kisataan MM-mitaleista Lahdessa. Se on ehdoton tavoitteemme ja se olisi hieno huipennus 100-vuotista itsenäisyyttä juhlivallemme maallemme. Mutta silloin paikkojen pitää olla parempia kuin nyt ja siitä kehitystyötä pitää jatkaa määrätietoisesti, totesi Heinonen.

Kommentit