Keskiviikko, 17.05.2006

Blogi, keskiviikkona 17.05.2006

Keskiviikko 17.5. jatkamme töitä heti aamuusta Vantaalla AKK:lla. Tänään siis pitkä päivä, kun selostan ja teen kaikki puheosuudet SRC:n viikonlopun ohjelmaan.

….

Eilen Kunta- ja palvelurakenneuudistus koki yhden uskoisin aikalailla kovan poliittisen kolauksen, kun Keskusta ja SDP joutuivat ns. sanasotaan asiasta ja siitä annetuista lausunnoia. Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia ihmetteli ja minustakin aivan aiheesta SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman kielenkäyttöä ja mielipiteitä kuntauudistusta koskevissa kannanotoissa.

Lankia oli tuohtunut Heinäluoman lausuntoihin mm. Uutispäivä Demarin haastattelussa lehden verkkoversiossa tänään 16.5. Haastattelussa Heinäluoma totesi, että ”uudistuksen ydin ei ole se, mitä tapahtuu kepulandiassa, Oulun ja Lapin pienissä kunnissa”.

Tästä Lankia hermostui ja aiheesta. Ei tuollainen kielenkäyttö sovi tuon tason henkilölle ja tuollaisessa asemassa. Lankiankaan mielestä toisen suuren hallituspuolueen puheenjohtajan ja pääministerin sijaisen asemaan ei sovi hallstuskumppania halventava kielenkäyttö.

Niinpä. Tilanne muodostuu koko ajan jännittävämmäksi. Mitä kesäkuu tuo tullessaan. Vai tuleekohan koko puitelakia Vanhasen lupauksista huolimatta. Toivotaan, että sopu löytyy ja asiallinen keskustelu palaa tärkeän asian ympärille.

Saimme MTV3:n ohjelman ajoissa valmiiksi ja ehdin kotiin illansuussa. Kello 18.00 alkoi Riihimäellä Opettajien Ammattijärjestön OAJ:n kuntapäättäjätapaaminen. Seutukunnan OAJ:t olivat kutsuneet meitä luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita yhteiseen keskustelutilaisuuteen Riihimäen Ammattikoulun Oppiriiheen. Tilaisuuden anti oli hyvä. Tärkeitä asioita nousi esille ja aina opettajien kanssa, kun sellainen itsekin olen, keskustelu avartaa 🙂

Tässä haluan samalla tuoda oman näkemykseni ns. eheytettyyn koulupäivään eli koulupäivien venyttämiseen erilaisine harrastus yms. aikoineen. Puhutaan myös kokonaiskoulupäivästä. Yhden mallin mukaan eheytetyn koulupäivän perusrakenne muodostui kolmesta osasta: (1) aamutoiminnasta, (2) ”hengittävästä” koulupäivästä, johon sisältyi oppitunteja, harrastustuokioita ja pitkä lounastauko sekä (3) iltapäivätoiminnasta koulun jälkeen.

Minusta se ei ole järkevää eikä perusteltua. Koulu olkoon koulu ja opettajana toimikoon opettajana. Sen sijaan olisin itse valmis palauttamaan määrärahat koulujen kerhotunneille, joita silloin kun minä alakoulua kävin oli. Liikuntakerhoa, näytelmäkerhoa, ilmasutaidonkerhoa jne. Ne ovat vapaaehtoisia, mutta suosittuja juttuja. Silloin vapaaehtoisuus säilyisi opetuksen ulkopuoliseen toimintaan ja ne perheet, jotka järjestävät esimerkiksi itse toimintaa tai lapset ovat liikunta- tai musiikkitoiminnassa mukana saisivat jatkaa nykymallilla eteenpäin.

No nyt kotona ja ystäväni Markon kanssa kahville. Marko (Tarkkala) ajaa siis enduron MM-sarjaa ja hän palasi kilpailumatkalta tänään ja sovimme etä tapaamme vielä illalla nopeasti. Huomenna siis edelleen käsikirjoituspäivä.

Kommentit