Keskiviikko, 07.02.2007

Blogi, keskiviikkona 07.02.2007

Tänään hyinen päivä ja samalla siis jälleen toripäivä. Hieman saisi enempi tuo pakkanen helpottaa niin olisi toreilla mukavampaa jutustella ja kuunnella. Nyt mittarissa edelleen lähes 20 pakkasastetta ja se vähän liikkaa. Tänään nyt heti aamusta nopeasti Lahteen Lahden torin kuukausimarkkinoille. Iltapäivällä ohjelmassa Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin, EKES-Yrityspalvelujen, TechVilla Oy:n, Aluekeskuksen ja Hyvinkään kaupungin järjestmä ”Menestymisen mahdollisuudet rakennemuutosten myllerryksessä” -seminaari Hyvinkäällä.

Illalla vielä tilaisuus Sauli Niinistön kanssa Hyvinkäällä Jussintorilla. Toivottavasti esille nousevat myös Hyvinkää-Riihimäen talousalueen asiat. Siksi minä erityisesti paikalla. Nyt Lahteen.

….

Kello 13.30 ja juuri Lahdesta kotiin. Hieman oli jähmettynyt tuo kotimme mittari. Oikea lukema oli Riihimäen kohdalla 34 astetta pakkasta ja ennen Lahtea mittari laski vielä asteella. Siinä oli nenänpää kovilla torilla. Väkeä oli kuitenkin liikkeellä kivasti ja jälleen erityisesti tuo nuorikampanjamme keräsi hyvää huomiota. Onkohan sen tuo meidän kampanjavetäjä Tiinan kuva mikä vetoaa 🙂 Ei vaan vakavasti ottaen niin kyllä nyt nuorilla on selkeästi halua tuoda esille näitä opiskelijoiden ja nuorten asioita ja sitä luottamuspulaa mikä on syntynyt mm. lupauksista opintotuen ympärillä ja teoista mitkä ovat tämän jälkeen jääneet tekemättä.

Järjestelyt olivat jälleen mallikkaat ja kokoomus ja keskusta sulassa sovussa yhteisellä isolla alueella. Näyttävä juttu keskusta-oikeistolaisilta puolueilta ja täytyy sanoa, että henki yli puoluerajojenkin hyvää. Niin ja yli vaalipiirirajojenkin paikalla oli nimittäin myös Virenin Lasse tsemppaamassa meitä kokoomuslaisia eteenpäin.

Nyt nopea suihku ja sitten Hyvinkäälle ensin seminaariin ja illalla vielä Sauli Niinistön kanssa Jussintorille.

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin, EKES-Yrityspalvelujen, TechVilla Oy:n, Aluekeskuksen ja Hyvinkään kaupungin järjestämä Menestymisen mahdollisuudet rakennemuutosten myllerryksessä -seminaari oli kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen. Lopussa puhunut Sauli Niinistö oli oma lukunsa, mutta erityisesti oli mukava kuulla talousalueemme yrittäjien ja yritysjohtajien ajatuksia alueestamme ja vastauksia ja perusteluja mm. siihen miksi he ovat päättäneet investoida juuri meidän talousalueellemme.

Pivatic Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikkonen kehui ensimmäisenä luonnollisesti alueemme loistavan logistisen sijainnin ja siihen yhtyivät kaikki muutkin. Heikkonen totesi, että he ovat oikeastaan ”oikein tykästyneet sijaintiinsa”.

Heikkosen lisäksi Reka:n talousjohtaja Sari Tulander, Sacotec Componentsin toimitusjohtaja Antti Zitting ja YIT-Rakennus Oy:n liiketoimintayksikön johtaja Kari Kauniskangas toivat esille omia ajatuksiaan talousalueestamme. Yritysjohtajat totesivat oikeastaan ykskantaan, että alueemme on Suomen paras työssäkäyntialue missä on mukava asua ja tehdä töitä. Kehuja sai myös osaava henkilökunta ja sen saatavuus sekä vahva alihankintaverkko. Riihimäki sai oikein erityiskiitoksen ”Kyllä järjestyy” -asenteestaan. Sehän on tuttu asenne myös kaupungin menestyneen hotellinkin toimesta.

Sauli Niinistö nosti omassa puheenvuorossaan esille myös mielenkiintoisia teemoja. Opettajana tietysti minua lämmitti erityisesti kehut mitkä hän antoi maamme opettajille ja koululaisille hyvästä PISA-menestyksestä. Niinistön mukaan menestys täytyy johtua juuri ihmisistä, kun panostukset kouluun Suomessa ovat vain OECD-maiden keskitasoa ja menestys parasta A-ryhmää.

Niinistö perään kuulutti myös yhteistyötä EU:n ja Venäjän välillä ja varoitti siitä, että ilmastonmuutos, kilpailuenergiasta ja yhteisistä sopimuksista lipeämiset saattavat aiheuttaa konfliktin uhkan tulevaisuudessa. Yhteistyö Venäjän EU:n välillä voisi luoda kolmannen vahvan tekijän USA:n ja nousevan Kiinan vastapainoksi.

Oman osansa Niinistön puheessa sai myös kolmikanta. Niinistö totesi, että Suomessa pitäisi saada aikaan sellainen ilmapiiri yrityksiin, että samaan aikaan kun yritys menestyy niin myös työntekijät voivat tuntea olonsa töissä viihtyisäksi. Tämä on Niinistön mukaan EK:n ja SAK:n haaste ja koko komikannan olemassaolon haaste. Niinistö totesi, että tilanteessa tarvitaan joustoa puolin jos toisinkin.

Seminaarin jälkeen osallistuimme vielä Jussintorilla järjestettyyn kokoomuksen vaalitilaisuuteen. Niinistöllä riitti juttukavereita ja me muutkin ehdokkaat saimme osamme. Itse olin ainoa Hämeen puolelta, mutta talousalueen kannalta näin tärkeäksi olla mukana. Olikin mukana jutella myös uusmaalaisten kokoomusehdokkaiden kanssa. Toivotaan, että tulos on siellä loistava. Aika hauska, kun tässä muut tekevät työtä oman kansanedustajapaikkansa eteen niin Niinistö totesi, että kolmea paikkaa hän tavoittelee. Niinpä.

Niin, mikä salkku Niinistölle vaalien jälkeen? Senkin hän paljasti eilen Hyvinkäällä Jussintorilla. No paljastan myöhemmin. Huomenna.

Niin ja huomenna Tv-mainoksen toinen kuvauspäivä ja kampanjatoimistolla kahvipannu kuumana kello 14-17. Nähdäänhän?

Kommentit