Elämäni opettajat ❤️

Blogi, tiistaina 05.10.2021

Hyvään kansainvälistä opettajien päivää.

Tänään 5.10. vietetään kansainvälistä maailman opettajien päivää. Onnea opettajat – ja tietysti myös suuri kiitos! Entisenä opettajana ja nykyisenä kahden koululaisen isänä tiedän miten upeaa, arvokasta ja kovaakin työtä teette. Arvostan.

Tänään alkaneessa OAJ:n kampanjassa kerrotaan erityisen merkityksellisestä ja käänteentekevästä opettajista – sellaisista, joita ”ilman et olisi tässä”.
Kysymys siis tänään kuuluu:

Kuka opettaja on ollut sinulle erityisen tärkeä ja mikä hänessä oli erityisen mieleen jäävää?

#KiitosOpettaja

Jäin siis tänään työmatkalla eduskuntaan itsekin miettimään tätä. Ihan helppo ei yhtä olisi mainita. Tai se olisi jopa mahdotonta ja epäreiluakin. Oma ekan luokan opettaja Aune Toivonen tulee mieleen ensimmäisenä ja sitten Kirsti Kytömäki, Matti Kytömäki ja Seppo Liukkonen ala-asteelta. Yläasteelta äidinkielenopettaja Kaarina Åstedt ja myös historian ja yhteiskuntaopin opettajani Tuulikki Suomalainen. Lukiosta erityisesti bilsan opettajani Aira Kangas. Yliopistosta ja Hämeenlinnan OKL:stä Kari Uusikylä, Veli-Matti Värri ja Martti Raekunnas ja joukko upeita eri aineiden opettajia. Ja opettajaopiskelijakaverit joista tuli opettajia. Te kaikki Kaitsut, Niinat, Kaisat, Miiat, Kristiinat, Titat, Tainat… Te kaikki ❤️

Ja sitten, kun olin jo itsekin opettajana niin en voi olla esille nostamatta ensimmäistä rehtoriani Aimo Riihimäkeä ja toista rehtoriani Aulis Kollinia. Luottivat nuoreen maisteriin. Tukivat ja olivat opettajia myös nuorelle opettajalle. Sitten kollegoistani Mursula Jutta-Riina, Mäkivierikon Kaisa-Mari, Lempisen Jussi, Tschokkisen Leila, Piiraisen Niini, Kauppi-Nykäsen Eerika, Määttä-Pulkkisen Milla ja Paukolan Anne. Jokaisella tärkeä paikka opettajan sydämessäni ja myös elämässäni muutenkin.

Ja aivan erityisesti ja aivan erityinen paikka on Frimanin Marjolla, joka oli ensimmäinen avustajani, josta tuli pian suuresti arvostamani opettaja.

Ja, kun tätä listaa tässä kirjoitan niin unohdan varmasti monta ja huomaan, että elämässäni on valtava määrä tärkeitä opettajia.

Ja tänään aivan erityisen onnellinen olen Määttä-Pulkkisen Millasta ja Paukolan Annesta. Meidän omien opettajista.

Hyvää maailman opettajien päivää!

 

 

Kommentit