Avajaispuhe Hyvinkään Motocrossradan Maailmanmestareiden Puistossa 12.7.2013

Kynästä, perjantaina 12.07.2013

Arvoisat maailmanmestarit, Kunnioitetut legendat, hyvät moottoriurheilun
ystävät, kutsuvieraat.

Honorable world champions, legends. Dear friends of motorsport.

Minulla on ilo ja kunnia tuoda tähän tilaisuuteen oma tervehdykseni. Toimin maamme urheilupaikkarakentamisesta vastaavassa toimielimessä, Valtion Liikuntaneuvostossa ja sen liikuntapaikkarakentamisen puheenjohtajana. Tyytyväisenä katson mitä moottoriurheilussa on tehty täällä Hyvinkäällä nyt kevään ja alkukesän aikana.

Tänään perustettava Maailman Mestareiden puisto kunnioittaa legendojen saavutuksia. Se myös muistuttaa meitä yhteisestä luonnosta ja sen ainutlaatuisuudesta.

Meidän on tehtävä työmme hieman paremmin kuin mitä meiltä odotetaan. Kantaa vastuuta äänistä ja melusta. Huolehtia luonnosta ja ympäristöstä.

Hyvä ohje on muistaa, että me olemme motorsportin kanssakin aina jonkun naapurissa, jonkun kodin lähellä, jonkun kotitiellä.

We must do our job a bit better than expected when it comes to our sport and the environment. We have responsibilities. In motorsport we usually always are near somebodys home, in someones neighbourhood or backyard. Drive trough someones homestreet. And if we are in the middle of the woods, we still have to take care of the noises, nature and our whole environment. Responsibility is the way how this sport will have a bright future.

Silloin toimimme vastuullisimmin kun toimimme oma-aloitteisesti. Tähän
työhön haluan kannustaa meitä moottoriurheiluväkeä tänään ja huomenna.

Kiss Hyvinkää on tärkeä osa tätä ympäristötyötä. Olen tyytyväinen, että Hyvinkään Moottorikerho ja Suomen Moottoriliitto ovat tässä työssä aktiivisia ja haluat näyttää esimerkkiä ja kantaa vastuuta. Tämä Maailmanmestareiden puisto muistuttakoon meitä kaikkia pitämään huolta luonnosta ja ympäristöstä ja toimimaan vastuullisesti. Niin että voimme tulevaisuudessakin järjestää upeita kilpailuja.

Hetken kuluttua istutamme 10 mestarien puuta tänne. Kukaan joka elämänsä aikana on istuttanut puun tai voittanut maailmanmestaruuden ei ole elänyt turhaan.

In a while we will plant 10 champion trees in here. Life is not wasted if you have planted a tree – or won a championship.

Näillä sanoilla haluan toivottaa Suomen GP:lle hyvää menestystä. Mestareiden Puistolle onnea ja kiittää teitä maailmanmestareita hetkistä joita olette meille moottoriurheilun ystäville antaneet.

With these words I wish the best of luck and succes to the first ever MX1 and MX2 Grand Prix of Finland. May the heart of motorsport beat here now and in the future.

Moottoriurheilusydän sykkiköön vastuullisesti.

Kommentit