Ampuma-asedirektiivin vaikutukset reserviläisarmeijaan on otettava huomioon päätöstä tehtäessä

Blogi, perjantaina 20.11.2015

Ampuma-asedirektiivin muutos sai uusia käänteitä Euroopassa perjantain Pariisin terroristi-iskun johdosta. Ymmärrän, että toimia tarvitaan, mutta pitää myös muistaa, että tuonkin iskun kaikki aseet olivat laittomia. Terroristin käytössä on ollut luvattomia EU:n ulkopuolelta salakuljetettuja sotilasautomaattikivääreitä. Näitä aseita valitettavasto on maailmassa paljon.

Reserviläisliitto kuvituskuva

Reserviläisliitto kuvituskuva

Nyt esitys on kuitenkin menossa siihen suuntaan, että se lopettaa maastamme toteutuessaan reserviläistoiminnan tärkeän kivijalan sekä urheiluammunnan.  Asedirektiivin muutos siis koskisi nimenomaan luvallisia itselataavia aseita ja niiden täyskieltoa. Näitä aseita käytetään meillä nimenomaan reserviläisammunnoissa ja näin ollen esityksellä olisi siis suuri merkitys maamme puolustuskyvyn kannalta. EU-päätöksenteossa tulee ottaa huomioon maamme puolustusratkaisu mikä nojaa laajaan ja osaavaan reserviläisarmeijaan.

Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti kuvasi tilannettamme näin: ”Ammunta kiinnostaa kovasti nuoria ja varsinkin sovellettu reserviläisammunta (SRA) on toiminut monen nuoren kipinän sytyttäjänä reserviläistoiminnalle. aavaillun direktiivimuutoksen toteutuessa menetetään näiden nuorten saaminen mukaan toimintaan. Menetys olisi suuri, sillä juuri tämä ryhmä on valmis panostamaan hurjan määrän aikaansa vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi.”

Aiheen nostin eilen jo esille meidän eduskuntaryhmän kokouksessa ja vaadin, että asiaa käsittelevä suuri valiokunta kuulisi asiassa myös puolustusvaliokuntaa. Toteutuessaan tämä direktiivi olisi kuolinisku aktiiviselle vapaaehtoiselle maanpuolustustyölle. Ja myös asekeräilijöille esitys olisi kohtalokas.

Nyt on siis aika vaikuttaa siihen, että EU:sta ei tällaista direktiiviä tässä esitetyssä muodossa tule. Jos näin käy on maamme jälleen pakotettu muutamaan omaa lainsäädäntöään sen mukaisesti nopealla aikataululla ja voi kysyä, että onko nyt oikea aika murentaa reserviläisarmeijaan nojaava puolustusjärjestelmämme. Minusta ei.

Asiasta ehkä perusteellisimmin kirjoittaa blogissaan EU-parlamentaarikko Jussi Halla-aho. Tässä asiassa olen Halla-ahon kanssa samaa mieltä ja hän tietää mistä tässä asiassa kirjoittaa. Käykää halutessanne lukemassa.

Kello 20.01 ja kotona jo tänään iltaa. Maa valkoisena ja hieman ehdittiin lastenkin kanssa lumesta jo nauttimaan. On se vaan niin meidän poikien ja lasten juttu. Ja tuohan tuo vähän valoakin tähän vuoden synkimpään aikaan.

Eduskunnassa tänään lyhyt päivä ja eteenpäin asioita valtiovarainvaliokunnassa. Siellä tuhti kokous ja sen jälkeen vielä valtiovarojen puheenjohtajisto ja täysistunto. Täysistunnossa oli tarkoitus tänään puhua myös taloudesta, mutta koko varattu aika meni opposition vastalause yms. äänestyksiin. Yksikään tosin ei saanut niistä lähellekään eduskunnan enemmistön tukea. Asiat siis hallituksen esittäminä päätökseen.

Kiitokset vielä palautteesta liittyen tuohon ampuma-asedirektiiviin. Siinä nyt kaikki voimat tukenamme ja toivottavasti ne riittävät järkiratkaisuun. Toinen asia mistä olen saanut muutamia yhteydenottoja on hallituksen esitys HE94/2015, jossa mm. muutetaan työttömyysturvan yrittäjämääritelmä. Tässä erinomainen vastaus somessa railakkaastikin leviävään asiaan ja väitteisiin. Kannattaa kurkata: Harri Helstenin vastaus aiheeseen.

2015 Saksalaiset markkinat Riihimäki

 

 

 

Kommentit