”A boy from Kherson who survived the Russian occupation. Just look into his eyes đź’””

Blogi, sunnuntaina 20.11.2022

Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Tärkeä viikko huipentuu tänään sunnuntaina, kun 20. marraskuuta vietetään vuotuista Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää. Tämän vuoden teema on lapsen oikeus turvallisuuteen.

Oheinen twiitti Ukrainasta on minulle tämän päivän kuva. Hajdú D. Andrásin ottaman kuvan yhteydessä on teksti:

”A boy from Kherson who survived the Russian occupation. Just look into his eyes”

Suomeksi siis, ”poika Hersonista, joka selvisi Venäjän miehityksestä. Katso vain hänen silmiinsä đź’”” Niin juuri. Ei tarvitse kuin katsoa tätä poikaa silmiin ja ymmärtää missä meidän apua tarvitaan nyt eniten. Ja ymmärtää missä lapsillakin on kauheaa. Siksi vetoan tänäänkin, että annetaan jokainen ainakin yhden tai kahden joululahjan verran apuja Ukrainaan ja Ukrainan lapsille.

Apua voi antaa erityisesti ukrainalaisille lapsille esimerkiksi Unicefin kautta. Tässä helppo tie pienelle lahjoitukselle. Itse tein myös tämän viikon lahjoitukseni Unicefin kautta. Ja jokainen antaa sen mitä oma arki mahdollistaa. Ymmärrän hyvin, että tässä tilanteessa kaikilla ei ole edes mahdollisuutta antaa, kun omankin arjen ja monen perheenkin arki on tukalaa sähkö- ja ruoka- ja muiden kohonneiden kustannusten kanssa. Mutta jokainen mahdollisuuksien mukaan.

Ja pidetään huolta, että lasten oikeudet toteutuvat päivä päivältä paremmin myös meillä koti Suomessakin. Tehtävää täälläkin riittää ja tärkeää on, että lapset tulevat kuulluksi myös aina päätöksenteossa ja muussakin arjessamme.

Kaiken tämän keskellä. Hyvää pyhäpäivää teille! Ollaan yhdessä lasten puolella.

Kommentit