45. Poronpolulla historian ennätysmäärä patikoijia – Syksyllä aukeaa uusi patikkareitti Lopen ja Riihimäen välille

Uutiset, sunnuntaina 25.09.2011

Lopen nyt jo 45. kerran patikoitu Poronpolku keräsi jälleen ennätysyleisön. Vuonna 2009 syntynyt edellinen kävijäennätys rikkoutui lähes 150 lenkkeilijällä ja viime vuodesta määrä kasvoi peräti 650:lla. Poronpolun viidelle eri mittaiselle reitille lähti päivän mittaan yhteensä 2650 patikoijaa ja aurinkoinen sää suosikin mukaanlähteneitä.

– Väkeä oli todella paljon. Myös yritysryhmien ennätys rikottiin ja aamupäivästä Riihisalossa oli parhaillaan väkeä ruuhkaksi asti, kertoi Timo Heinonen, joka tällä kertaa toimi tapahtuman juontajana.

Heinonen kertoi jo sopineensa tälle vuodelle ystävien kanssa lähtevänsä itsekin Poronpolkua kiertämään, mutta viime viikkojen hälytys vei miehen jälleen mikrofonin varteen.

– Näitä reittejä on tullut kierrettyä vuosien aikana ja nyt kun tarvitsivat apua juontohommiin niin tottakai lähdin talkoisiin mukaan.

Lopen patikkareitit alkavat olla valmiina

Lopen kunnanhallituksen puheenjohtajanakin toimiva, kansanedustaja Timo Heinonen kertoi Riihisalossa kunnan panostaneen merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana luontomatkailuun. Kuluvana vuotenakin reitistöjä on laajennettu edelleen mm. Melkuttimen kierroksella ja vaellusreitit ovat saaneet myös uusia opasteita, mutta myös laavuja ja nuotipaikkojakin.

– Tänä vuonna pitäisi vielä saada auki aivan uusi yhteys kun Riihimäeltä lähtevä reitti avataan. Se yhdistää Riihimäen Lopen reitistöihin, kertoi Heinonen ja totesi, että sen jälkeen päivä- ja ns. iltareittien lisäksi on mahdollista patikoida aina Riihimäeltä Lopen kautta Tammelaan asti.

– Luonto on kotikuntamme yksi ehdoton valtti ja olemme halunneet hyödyntää sitä kestävällä tavalla. Tällaiset patikkareitit ovat sitä parhaimmillaan. Samalla saamme ohjattua ihmisiä suunnitelluille reiteille.

Poronpolku ei enää voi paljoa kasvaa

Timo Heinonen kiitteli Poronpolku ry:tä ja sen talkooväkeä valtavasta työstä Poronpolun parissa. Tapahtuma onkin Lopen ykköstapahtuma koko vuoden aikana ja noussut merkittäväksi myös kunnan imagon kannalta.

– Kyllä Poronpolun väkeä täytyy todellakin kiittää tästä työstä. Poronpolku on erittäin tärkeä osa kuntamme luontomatkailun ja vapaa-ajanvyöhykkeen imagoa, kiitteli Timo Heinonen.

– Nyt tapahtuma alkaa olla aikalailla maksimi koossa. Parkkipaikat ovat jo nyt liian pieniä kyllä polkujenkin vetokyky alkaa olla aika äärillään, totesi Heinonen.

Poronpolun 46. koko perheen ulkoilu- ja patikkatapahtuma reippaillaan Lopella ensi vuonna jälleen syyskuun viimeisenä sunnuntaina.

Kommentit