‪Totta kai ministerin avustaja tarvitsee avustajan avustajan‬

Blogi, maanantaina 27.01.2020

Jos en olisi itse kuullut, niin en kyllä olisi ikinä uskonut.

Kuva: Valtioneuvosto

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) vasemmistohallitus on nyt siis palkannut ministerin avustajien avustajia!

Kyllä, ensin palkattiin lähes 100 ministerin avustajaa ja nyt ministeriöiden hallinnosta kerrotaan, että seuraavaksi on palkattu avustajien avustajia eli assareita tai sihteereitä millä nimellä heitä nyt sitten halutaankaan kutsua.

Kauppalehdessä 15.1.2020 Valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Niina Suutarinen kertoi, että ”Koska erityisavustajien ja valtiosihteereiden määrä kasvoi, myös ministeriöiden kulut kasvavat. Kasvaneet kulut ovat erilaisia hallintokuluja eli assistenttien palkkoja, matkakuluja ja edustamista.” Kauppalehden mukaan nyt palkatut uudet avustajat avustavat ministereiden valtiosihteereitä ja erityisavustajia. Näin siis ministereiden avustajatkin siis tarvitsevat avustajia. Lisäkustannus on noin 1,6 miljoonaa euroa joka vuosi.

Ja alunperin pääministerinä toimiessaan Antti Rinne kertoi, että avustajien määrä nostettiin 80 avustajaan sen takia, että loppuvuosi 2019 Suomi toimi EU:n puheenjohtajamaana. Tarkoitus oli siis vain väliaikaisesti palkata lisäresurssia. Mutta mitä tapahtui, kun Rinne erosi ja Marin tuli pääministeriksi? Marin ei vähentänytkään erityisavustajia vaan palkkasi heitä vielä lisää ja myös nosti osan palkkoja avokätisesti.

EU-puheenjohtajuuden päätyttyä tarvittiinkin siis vielä edelleen lisää avustajia. Nyt määrä on 82 ja päälle sitten nämä avustajien avustajat. Helsingin Sanomat kertoi, että uusia avustajan avustajia palkataan 58.

Itsehän tähän törmäsin jo jokin aikana sitten, kun sain sähköpostilla ministerin avustajan avustajalta kirjallisen kysymyksen vastauksen. Se vastaus olikin aikamoinen. No ei siitä enempää.

Mutta nyt siis avustajien palkkaamiseen on varattu rahaa 13,1 miljoonaa ja avustajan avustajiin tuo 1,6 miljoonaa. Ihan vain sellaisena pienenä arvovalintana voisi todeta, että vanhustenhoidon lisähoitajien palkkaamiseen Marinin hallitus varasi 5 miljoonaa. Tällä saadaan siis 100 hoitajaa, kun luvattu 0,7 hoitajamitoitus vaatisi 250 miljoonaa ja 4  400 hoitajaa.

Hulluksi on maailma menossa ja rahaa näyttää riittävän ainakin itselle ja lähipiirille.

Nyt kello jo 18.04 ja viimeistelin juuri huomisen esitelmäni Tammisunnuntain juhlaan Bottalle. Upea päästä puhumaan tällaiseen tilaisuuteen. Ehdin aamulla myös hetkeksi raivaustöihin metsään ja sitten loppupäivä tällä kertaa kotikunnan Lopen asioita. Monet jutut nyt etenemässä hyvään

Metsänhoitohommissa.

suuntaan.

 

 

Kommentit